Naše priče

ストーリー

Mala visoka za objavu

Otvoreno pismo Odjelu za sport i tehničku kulturu

Rijeka 川

3. OŽUJAK 2021.

GRAD RIJEKA

ODJEL ZA SPORT I TEHNIČKU KULTURU Trpimirova 2,
RIJEKA

PREDMET: Raspored korištenja dvorana Poštovani,

Ovim vam se putem želim obratiti s problemom koji kao klub imamo (a vjerujem ne samo mi) vezano uz dogovaranje termina korištenja gradske sportske dvorane tj. termina financiranih iz gradskog programa javnih potreba.

Konkretno, u našem slučaju, radi se o korištenju prostora Male visoke dvorane u sklopu Dvorane mladosti za koju je Riječki sportski savez napravio procjenu korištenja od 484 sata godišnje putem programa javnih potreba što je dio izglasanog dokumenta u prilogu.

Obzirom na donesene mjere ograničenja broja prisutnih na treningu kako bismo osigurali trening za sve naše članove, primorani smo povećati broj termina do popuštanja mjera. Uz to bismo i dalje ostali unutra gore spomenute procjene. Propisane mjere stožera nisu praćene uvjetima korištenja upravitelja dvorane prema prije spomenutom programu javnih potreba (korištenje od 15-19h).

Upravitelj objekta Rijeka sport nije prilagodio svoju politiku korištenja prostora te očekuje da se svi termini iza 19 sati komercijalno koriste. Iz tog razloga zatraženo je plaćanje tih termina i od nas. Kao i većina klubova koji nemaju zaposlene trenere, tako i mi moramo ujutro odraditi svoj posao kako bismo mogli financirati između ostalog i naše nemalo ulaganje u sport i razvitak istoga. Zbog takvih okolnosti nismo u mogućnosti organizirati treninge prije 17, 17:30. Da su “normalna ” vremena raspored bi i uspjeli uskladiti sa tim zahtjevom Rijeka sporta te ostati u terminima do 19 ili najkasnije do 20 sati, no kako imamo potrebu za većim brojem grupa uslijed ograničenja od 8 prisutnih u dvorani to trenutno nije moguće.

Dodatno sol na ranu stavlja indicija koji imamo da se ti komercijalni termini većinom ne koriste tj. bude prodan tek po koji tjedno te u načelu ta dvorana zjapi prazna i neiskorištena.

Moram napomenuti da se svako naše izdvajanje vlastitih sredstava za potrebe korištenja ove dotrajale dvorane uništenog parketa, koja uz to i prokišnjava, izuzima iz sredstava namjenjenih za kupnju opreme za djecu, a za koju treba izdvojiti pozamašan iznos po samom komadu opreme. Taj izdatak ne možemo tražiti roditelje obzirom da dijete takvu opremu preraste nakon 15-20% njenog životnog vijeka te treba novu, veću (za naravno isti iznos).

Ovim putem tražimo pomoć u rješavanju problema od odgovornog gradskog Odjela za tehničku kulturu i sport, uz kao i do sada, veliku podršku Riječkog sportskog saveza te apeliramo na razum i logičnost uprave i voditelja Rijeka sporta. S naše strane kao i do sada bit ćemo razumni i fleksibilni kako bi se našao zadovoljavajući raspored korištenja.

Mala visoka za objavu

Wakaba Cup 2023

Naši članovi su imali izniman uspjeh na ovogodišnjem izdanju Wakaba Cupa u Austriji! Individualna kategorija – Junior B: Lucijan Sobol Martin Vukelić Roman Matić Timsko

32. Europsko kendo prvenstvo

Hrvatska reprezentacija uspješno je završila svoje sudjelovanje na 32. EKC-u, te nakon kratkog predaha (do utorka ) nastavlja pripreme za predstojeće Svjetsko kendo prvenstvo koje

Svibanj 2024

Četvrtak 16. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska

Petak 17. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Subota 18. svibanj .Nedjelja 19. svibanj .

Zurich cup
Zürich, Švicarska

Ponedjeljak 20. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko