Naše priče

ストーリー

Državno prvenstvo 2019 – Sesvete

Rijeka 川

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vikenda 7. i 8.12. održano je 9. državno kendo prvenstvo u sportskoj dvorani osnovne škole Jelkovec, u zagrebačkim Sesvetama u organizaciji Hrvatskog kendo saveza i Kendo kluba Zagreb.

Kako su članovi riječkog kendo kluba imali dobru turnirsku pripremu tijekom prošlog mjeseca i već donijeli kući poveći broj odličja, uspjeh nije izostao niti na ovogodišnjem izdanju državnog prvenstva.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3032″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]U junior kategoriji nastupilo je ukupno 7 juniora, od toga dvojica riječana, Patrik Labaš i Roman Matić. Roman nažalost nije uspio proći skupinu no Patrik je uspio doći do 3. mjesta i osvojiti bronačno odličje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3033″ img_size=”300×400″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]U kyu kategoriji nastupilo je 6 natjecatelja iz riječkog kluba, a 16 ukupno. Svi riječki predstavnici prošli su skupinu. Dejan Ivanišević zaustavljen je u 1/8 finiala, a Raul Jereb u 1/4. U 1/8 finala Ana Svetić zaustavila kolegicu Elenu Arianu Koteles, a potom u 1/4 finala i kolegu Zoltana Djeke, da bi nakon pobjede u polufinalu protiv zagrepčana Jovanovića u finalu izgubila od klupskog kolege Marka Trbovića koji je do finala prošao izuzetno glatko nizajući bodove i pobjede kao na traci. Finalno, dakle, Marko Trbović nosi zlato, a Ana Svetić srebro u Rijeku.

U kategoriji žena nastupile se Roberta Ogrizović, Ana Svetić i Elena Ariana Koteles u konkurenciji još 8 drugih natjecateljica, no uspjeh u ovoj kategoriji je izostao.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3034″ img_size=”300×400″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]U dan kategoriji nastupilo je četvero članova riječkog kluba u konkurenciji od ukupno 20 natjecatelja. Luka Srdoč nažalost nije prošao skupinu, dok je Marko Vejvoda zaustavljen u 1/8 finala. Vedran Rukavina i Ivan Marko Tomljenović su zaustavljeni korak do odličja u 1/4 finala, no izvrstan nastup Vedrana okrunjen je nagradom sudaca za borbeni duh.

U konkurenciji od ukupno 14 timova riječki klub je sudjelovao sa svoja 4 tima, a najveći uspjeh ostvario je prvi riječki tim u sastavu Vejvoda, Rukavina, Tomljenović osvojivši treće mjesto.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3035″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ukupni rezultati 9. državnog prvenstva su:

Junior kategorija:
1. Ema Radonić (“KK Ouka”, Zadar)
2. Roza Božićević (“KK Zagreb”)
3. Luka Radonić (“KK Ouka”, Zadar)
3. Patrik Labaš (”KK Rijeka”)
nagrada za borbeni duh: Luka Radonić i Ivan Županović (“KK Ouka”, Zadar)

Kyu kategorija:
1. Marko Trbović (“KK Rijeka”)
2. Ana Svetić (“KK Rijeka”)
3. Sandro Jovanović (“KK Zagreb”)
3. Nino Plevnjak (”KK Zagreb”)
nagrada za borbeni duh: Martin Glavinić (”KK Zagreb”)

Ženska kategorija:
1. Ana Gržan (“KK Ouka”, Zadar)
2.Tina Filjak Juračić(“KK Agatsu”, Zagreb)
3. Emily Stojanov (“KK Ouka”, Zadar)
3. Valerija Šarac (“KK Agatsu”, Zagreb)
nagrada za borbeni duh: Maki Nagayoshi (“KK Agatsu”, Zagreb)

Dan kategorija:
1. Borna Ban (“KK Agatsu”, Zagreb)
2. Boris Torkonjak (“KK Ouka”, Zadar)
3. David Gašparić (“KK Zagreb”)
3. Boris Deković (“KK Zagreb”)
nagrada za borbeni duh: Vedran Rukavina (“KK Rijeka”)

Timska kategorija:
1. Ouka 1, Zadar
2. Agatsu 1, Zagreb
3. Rijeka 1, Rijeka
3. Zagreb 1, Zagreb
nagrada za borbeni duh: Emily Stojanov (“KK Ouka”, Zadar)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3036″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Drugog dana, u nedjelju, održana su polaganja za nova kendo zvanja kojima je pristupilo 13 članova našeg kluba, a ostvaren je uspjeh od 100%.
Položili su: Pave i Ana (6.kyu), Luka, Roman, Patrik, Dejan i Ariana (5.kyu), Zoltan, Raul i Ana (4. kyu), Marko (1.kyu), i Luka i Roberta (2.dan)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wakaba Cup 2023

Naši članovi su imali izniman uspjeh na ovogodišnjem izdanju Wakaba Cupa u Austriji! Individualna kategorija – Junior B: Lucijan Sobol Martin Vukelić Roman Matić Timsko

Read More »

32. Europsko kendo prvenstvo

Hrvatska reprezentacija uspješno je završila svoje sudjelovanje na 32. EKC-u, te nakon kratkog predaha (do utorka ) nastavlja pripreme za predstojeće Svjetsko kendo prvenstvo koje

Read More »

Svibanj 2024

Četvrtak 16. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Petak 17. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Subota 18. svibanj .Nedjelja 19. svibanj .

Zurich cup
Zürich, Švicarska

Ponedjeljak 20. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Utorak 21. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly