Naše priče

ストーリー

Bergiselschlacht 2019 – Innsbruck

Rijeka 川

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Innsbruck, Austrija – ovog vikenda (15 i 16.11.2019) održan je jubilarni 10. Bergiselschlacht turnir na kojem je nastupila i ekipa iz našeg kluba.

U kyu kategoriji su debitirali Ana Svetić, Zoltan Djeke i Raul Jereb, a pridružio im se i Marko Trbović. Ukupno je nastupilo 29 kendoka u ovoj kategoriji.

Naši debitanti su pokazali pravi kendo duh i srčano se borili te uspjeli ostvariti predviđeno – ippon. Iako je bilo i pobjeda nije bilo dovoljno da izađu iz skupine.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2949″ img_size=”300×400″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Marko Trbović je “pomeo” skupinu te izašao kao prvi. Nastavio je u istom tonu i u K.O. dijelu no ipak mu je zlato izmaklo za jedan “Do” Mie Murakami, te se kući vratio sa srebrom oko vrata.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2950″ img_size=”300×400″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]U dan dijelu natjecanja nastupilo je 49 natjecatelja a boje našeg kluba su branili Roberta Ogrizović, Sandra Margan, Ivan Marko Tomljenović, Vedran Rukavina i Marko Vejvoda.

Sandra i Roberta nisu uspjele izaći iz skupine, a Ivan Marku je za prolaz falio jedan ippon. Marko je izašao kao drugi u skupini, a Vedran kao prvi, no nesretan ždrijeb ih je međusobno suočio u 1/4 finala gdje je uspješniji bio Vedran koji je na kraju uspio izboriti srebrnu medalju.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2951″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Drugi dan turnira rezerviran je za timske borbe. Nastupilo je ukupno 15 timova, a naš klub je nastupio sa dva.

“Rijeka 2″ u sastavu: Ana Svetić, Raul Jereb, Zoltan Djeke i kapetanica Sandra Margan, uz pomoć gosta iz Beča – Grafl uspio je ostvariti jednu pobjedu u skupini što nije bilo dovoljno da prođu u K.O. dio natjecanja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2952″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]”Rijeka 1″ u sastavu Marko Trbović, Roberta Ogrizović, Ivan Marko Tomljenović, Marko Vejvoda i kapetan Vedran Rukavina djelovao je moćno na terenu i to iz borbe u borbe opravdavao. U skupini su odmjerili su dobili svih osim domaćina.

U K.O. su prilično lako našli svoj put do medalje pobjedivši Jet Linz. U polufinalu su se susreli ponovno sa domaćinom iz skupine, te ponovno izgubili no ovog puta samo je jedan ippon nedostajao da se nađu u finalu sa Mumokan plus timom kojeg su u skupini tukli lako sa 3-1. Tako se naš prvi tim vratio kući sa broncom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2953″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]“A sada, moj osvrt na turnir, pokusat cu ponoviti svoj romanticni zanos koji me prozmeo nakon fine vecere, par piva i setnje po gradu…
U biti, to je moje vidjenje Kenda kao discipline, a isto vrijedi i za turnir.
Ljepota ovog “sporta” lezi u tome sto je nadmetanje u drugom, ili petom planu. U prvom planu je nekakav magican uzajamni odnos postovanja prema svim sudionicima, koji nisam do sada nigdje drugdje susreo. Kako u nasem klubu, tako i na turniru, osjecam se ravnopravno sa bas svima i atmosfera koja sve to drzi na okupu je lezerna, ophstena, nenametljiva, a opet ocaravajuca. Nema nervoze, nema napetosti, nema krivih pogleda. Nema ludovanja zbog sudjenja, nema losih nastupa i na koncu nema gubitnika. Iz takvog okruzenja svi mogu izaci jedino bogatiji i bolji.
Turnir, organizacija odlicna, bez i jedne napetoati, a IMTovo vodjenje sve skupa je pretvorilo u mikro godisnji odmor. Mozda ne za tijelo, ali za um i dusu svakako. Isao bih opet, makar samo shinai nosio Panteri.”

Raul Jereb

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]JTNDcCUzRSU1QnN1cHN5c3RpYy1nYWxsZXJ5JTIwaWQlM0QyMSU1RCUzQyUyRnAlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Wakaba Cup 2023

Naši članovi su imali izniman uspjeh na ovogodišnjem izdanju Wakaba Cupa u Austriji! Individualna kategorija – Junior B: Lucijan Sobol Martin Vukelić Roman Matić Timsko

Read More »

32. Europsko kendo prvenstvo

Hrvatska reprezentacija uspješno je završila svoje sudjelovanje na 32. EKC-u, te nakon kratkog predaha (do utorka ) nastavlja pripreme za predstojeće Svjetsko kendo prvenstvo koje

Read More »

Svibanj 2024

Četvrtak 16. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Petak 17. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Subota 18. svibanj .Nedjelja 19. svibanj .

Zurich cup
Zürich, Švicarska

Ponedjeljak 20. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Utorak 21. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly