Naše priče

ストーリー

Bergiselschlacht 2018, Innsbruck

Rijeka 川

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569355020607{padding-top: 50px !important;}”]11. i 12. studenog u sklopu Hrvatskog tima članovi našeg kluba sudjelovali su u ovogodišnjem izdanju Bergiselschlacht turnira u Innsbrucku.

Posebnost ovog natjecanja je što su skupine prije k.o. faze složene od 6-8 boraca – što znači da već u skupini svaki borac ima 5-7 borbi što je više nego što ima finalist na nekom drugom cijelom turniru. Na ovom natjecanju redovno sudjeluju većinom austrijski klubovi, ali i švicarski, njemački, talijanski, slovenski i naši klubovi. U dan kategoriji redovno se pojavljuju članovi austrijske reprezentacije ali i drugih, dok je kyu natjecanje otvoreno i za junior kendoke i može biti izvrsno prvo iskustvo.

Ovogodišnji nastup naših klubova bio je u organizaciji Hrvatskog kendo saveza a pod vodstvom izbornika Christiana Filippija. Izbornik je složio dva tima:

Croatia 1:
Maki Nagayoshi (Agatsu)
Ivan Marko Tomljenović (Rijeka)
David Gašparić (Zagreb)
Ivan Rendulić (Agatsu)
Marko Vejvoda (Rijeka) – team captian

Croatia 2:
Marko Trbović (Rijeka)
Sandra Margan (Rijeka)
Francesca Korenić (Yuuki)
Boris Deković (Zagreb)
Roberta Ogrizović (Rijeka) – team captian[/vc_column_text][vc_single_image image=”2709″ img_size=”400×300″ alignment=”center”][vc_column_text]Uz spomenute sudjelovao je na turniru i naš Luka Sdroč, te dva člana KK Zagreb Sandro Jovanović i Martin Glavinić i dva člana KK Marjan Petar Ursić-Glavanović i Dario Karinčić.

Našem timu pridružili su se i prijatelji iz Verone, Piacenze i Beograda koji su činili treći tim Shoryukan Piacenza
Antonio Santacroce (Shoryukan)
Nicola Benoni (CUS Verona)
Andrej Milošević (Makoto)
Luka Srdoč (Rijeka)
Christian Filippi (CUS Verona)[/vc_column_text][vc_single_image image=”2711″ img_size=”450×280″ alignment=”center”][vc_column_text]Ovogodišnji nastup prošao je s velikim uspjesima cijelog tima, pa tako i naših riječkih članova. Prvog dana naša Roberta Ogrizović osvojila je treće mjesto u kyu kategoriji, a Boris Deković 1. mjesto i Antonio Santacroce 2.mjesto. U dan kategoriji Andrej Milošević osvojio je 2. mjesto, a David Gašparić 3. mjesto.

Da će i drugi dan biti uspješan vidjelo se već pri borbi u skupinama gdje su Shoryukan tim i Croatia 1 prošli skupine bez izgubljene borbe. Pobjedivši Linz i Graz u 1/4 finala Croatia1 i Shoryukan naišli su jedni na druge u polufinalu . Do finala se ipak probio tim Croatia 1 koji je zlatnu pobjedu izvojevao protiv Bečkog WJVK tima. [/vc_column_text][vc_single_image image=”2712″ img_size=”400×300″ alignment=”center”][vc_column_text]Pored riječkih osvajača medalja – Roberta Ogrizović (individual kyu bronca), Luka Srdoč (timska bronca), Ivan Marko Tomljenović i Marko Vejvoda (timsko zlato) potrebno je svakako spomenuti i Marka Trbovića koji je “pomeo” skupinu izašavši kao prvi no u 1/4 finalu je izgubio od Roberte.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2713″ img_size=”400×300″ alignment=”center”][vc_column_text]”Prošao je vikend koji mi je omogućio jedno lijepo i veliko iskustvo kako u individualnom tako i timskom dijelu natjecanja. Velik broj borbi koje turnir omogućuje prilika su za propitivanje vlastitih granica i poboljšanje kenda iz borbe u borbu. Biti dio tima uvijek je poseban osjećaj kako odgovornosti tako i zajedništva što smatram možda i najvažnijim elementom gledano sa pozicije kapetana tima, jednog novog i lijepog izazova s kojim sam se također imala prilike ovog vikenda suočiti. Divno je biti kapetan kada imaš tim kojeg čine kendoke velikog srca, koje poštuju i uvažavaju jedni druge i zajedno se borimo onda kada i nismo direktno u borbi.” Roberta Ogrizović[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wakaba Cup 2023

Naši članovi su imali izniman uspjeh na ovogodišnjem izdanju Wakaba Cupa u Austriji! Individualna kategorija – Junior B: Lucijan Sobol Martin Vukelić Roman Matić Timsko

Read More »

32. Europsko kendo prvenstvo

Hrvatska reprezentacija uspješno je završila svoje sudjelovanje na 32. EKC-u, te nakon kratkog predaha (do utorka ) nastavlja pripreme za predstojeće Svjetsko kendo prvenstvo koje

Read More »

Svibanj 2024

Četvrtak 16. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Petak 17. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Subota 18. svibanj .Nedjelja 19. svibanj .

Zurich cup
Zürich, Švicarska

Ponedjeljak 20. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Utorak 21. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly