Naše priče

ストーリー

Informacije za zainteresirane (i roditelje zainteresirane djece)

Rijeka 川
Što je Kendo?


Kendo je ukratko japansko mačevanje. To je borilačka vještina i sport na tragu samurajskih vještina.

Što je cilj borbe u Kendu? Kako se ostvaruje pobjeda?


Pobjeda se ostvaruje osvajanjem bodova u borbi jedan na jedan. Bod se osvaja kada najmanje 2 od 3 suca vide da je iz pravilne namjere u pravom trenutku pravim dijelom mača pogođena pravilna bodovna zona popraćena pravilnim uzvikom i pravilnim duhom. Bodovne zone su glava, zapešća, bok i ubod prema zaštićenom dijelu grkljana (posljednja je dozvoljena samo iskusnim i starijim borcima)

Djeluje opasno. Da li su ozljede opasne i česte?


Upravo suprotno. Zbog dobre zaštitne opreme i načina učenja i treniranja Kendo je borilačka vještina s najmanjom mogućnosti ozljeda. U borbi se rijetko zaradi pokoja masnica na gornjem dijelu podlaktice ili srednjem dijelu torza. 
Koje su pozitivne strane treniranja Kenda?
Svaki sport pridonosi poboljšanju tjelesne spreme i zdravlja tako i Kendo. Poboljšanje kondicijske spreme, jačanje mišića cijelog tijela, usvajanje pravilnog držanja i stava, poboljšanje motoričkih sposobnosti i koordinacije, refleksa itd. Osim tjelesnog napretka poboljšavaju se i karakterne osobine te se razvija poštovanje prema svakome i svemu, pristojnost,  koncentracija, strpljenje, fokus, znanje kako održati mentalnu mirnoću, kako se nositi sa strahom, i kako unatoč negativnim izgledima zadržati pobjednički duh na visokom nivou.

Koliko košta članarina? A koliko oprema?


Mjesečna članarina je 200kn za sve one koji redovno dolaze na sve treninge (3x tjedno). Popust se daje onima koji zbog redovnih obaveza ne mogu dolaziti redovno. Isto tako dajemo i obiteljski popust kako bi olakšali braći i sestrama, ali i roditeljima da svi zajedno treniraju. Za početak treniranja nije potrebna nikakva posebna oprema – duge sportske hlače (trenerka ili sl.) i kratka pamučna majica je dovoljno. Klub posjeduje opremu koju u početku besplatno posuđuje početnicima. Članovi prema svojim mogućnostima nabavljaju opremu čija cijena se kreće u visini npr. opreme za nogomet (dres i kopačke npr.)

Kamo i kada se održavaju treninzi?


Treninzi se održavaju u Sportskom centru Out pored igraonice Zvrk, ispod Lidl-a na Pećinama, te u OS Pecine. Termini su ponedjeljkom (OS) 17-18. utorkom (SC) 19-20:30 i četvrtkom (OS) od 20:15 do 22:00 te subotom (OS) od 10:30 do 12:30. Promjene termina objavljujemo na klupskim facebook stranicama. Preporučamo da nas posjetite i besplatno isprobate treninrati.

Wakaba Cup 2023

Naši članovi su imali izniman uspjeh na ovogodišnjem izdanju Wakaba Cupa u Austriji! Individualna kategorija – Junior B: Lucijan Sobol Martin Vukelić Roman Matić Timsko

Read More »

32. Europsko kendo prvenstvo

Hrvatska reprezentacija uspješno je završila svoje sudjelovanje na 32. EKC-u, te nakon kratkog predaha (do utorka ) nastavlja pripreme za predstojeće Svjetsko kendo prvenstvo koje

Read More »

Svibanj 2024

Četvrtak 16. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Petak 17. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Subota 18. svibanj .Nedjelja 19. svibanj .

Zurich cup
Zürich, Švicarska

Ponedjeljak 20. svibanj .

19:00 – 21:00
剣道稽古 - Kendo keiko
Dvorana mladosti, Trg Viktora Bubnja 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly

Utorak 21. svibanj .

17:30 – 19:00
居合道稽古 - Iaido keiko
Osnovna škola - Scuola elementare Dolac, Dolac 12, 51000, Rijeka, Hrvatska
Recurs weekly