Kendo Kamp 2016 Zadar

U sklopu priprema reprezentacije i ove godine organiziran je Kendo Kamp u Zadru koji je trajao od srijede 17.2. pa do nedjelje 21.2.

S obzirom na privatne obaveze nasih clanova uspjeli smo ipak prisustvovati barem dijelu kampa.

Maroje Borna Žilić i Ivan Marko Tomljenović su se u subotu okušali u second chance Taikai formatu turnira. Maroje Borna je prvu borbu odradio sa Davidom Štrmeljom (Ouka, Zadar), a drugu sa Borisom Torkonjakom (Ouka, Zadar i reprezentativac). Ivan Marko je prvu borbu odradio sa Aljošom Šrotom (ISS-HOUGAI , Velenje, SLO) a drugu sa Morgalia (Fuzennakan, Kendo du Pays d'Aix, FRA). Iako decki nisu dobili, borbe su bile vrlo aktivne i zanimljive i definitivno su pokupili znatno iskustvo. Drustvo na eventu pravila im je i nasa nova clanica Maja Pucic.Posljednjeg dana kampa stigla je i Sandra Margan zajedno sa polagačima, Ivanom, Veljkom, Elvisom, Zoranom i Sandrom.

Polaganje je proslo uspjesno te su svi koji su pristupili i polozili. Za nas rijecki klub to znaci da sada imamo nova zvanja i to:
6. kyu
Veljko Medija
Elvis Muminović
Ivana Buić
Zoran Marković

5. kyu
Sandro Margan
Maroje Borna Žilić

Cestitamo na polozenom uz podsjetnik komisije da uspjeh na ovom polaganju treba biti veliki poticaj da se usvoje znanja te isprave nedostaci, te da se teži boljem, najboljem kendu.

U sklopu nedeljnog podnevnog dnevnika HRT je prikazao prilog o Kampu.